teď a tady

hurá! je tam fazolka! 26. duben 2018
“Hurá! Je tam fazolka!”

Před pár dny to byl přesně rok, co můj muž našel na těhotenském testu v koupelně naši Amélii. Možná Vám v hlavě poskakuje otázka, proč zrovna můj muž, nikoliv já?! Jakkoliv to bude znít smutně, moje já v tu chvíli totiž poztrácelo veškerou naději. Ještě pár týdnů před tímhle momentem byste mě každý měsíc našli v koupelně nad počůraným těhotenským testem. Na vaně by se mnou seděla netrpělivost a naděje, z očí by mi sršelo nadšení a strach zároveň. Pravděpodobně bych si čistila zuby, u toho zmateně odpočítávala vteřiny, a nakukovala, zda-li ten druhý proužek, na který moje srdce tolik čekalo, přestane dělat drahoty, a konečně se u nás ukáže.

Deset dlouhých měsíců se neukázal.

Nezajímalo ho to. Nezajímalo ho, že je moje srdce zlomené na cimprcampr a náruč mám otevřenou dokořán. Nezajímalo ho, že každý den, každou minutu každého dne, žiji právě pro ten jeden jediný moment. Nezajímalo ho ani to, že se utápím v slzách a z kapes mi utíká veškerá víra v lepší zítřky. Ten moment jednoduše nepřicházel, a já jsem pomalu přestávala věřit, že někdy přijde. A tak se na mě, naše nejmilejší Amélie, nezlob, že jsem tam tenkrát s tou jiskrou v oku nečekala. Že jsem Tě nevítala s otevřenou náručí.

Víte, tahle naše fazolka, ze které se každý den klube krásnější a vychytralejší holčička, nebyla první fazolkou. Jedna už tam předtím byla, neměla však dostatek sil na to, aby vyklíčila do krásy. Ale o tom zas někdy příště, to hlavní, co jsem Vám dnes chtěla říct, je, abyste onu naději nikdy nenechali odejít.

Chyťte ji pevně za ruku a věřte.
Nenechte se ušlapat do země strachem a beznadějí jako já.

Bojujte.

A kdyby Vám přece jen došly síly, odrazte se. Zvedněte hlavu vzhůru a otevřete srdce a náruč dokořán ještě o špetku více. I moje zlomené srdce nakonec zaplavilo to nekonečné štěstí. Teď už věřím, a pevně doufám, že každé takto upřímně otevřené srdce bude tím nekonečným štěstím zalito.

Vám všem, kteří na tu svoji fazolku čekáte, přeji, aby si Vás co nejdříve našla.

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024