teď a tady

ovesné sušenky 13. červenec 2016
Máte rádi vločky? Sněhové? Já taky.
A ovesné? Já moc.

Pokud si alespoň 4 rána ze 7 neumíte představit bez své dávky ovesných vloček, radujte se. Dneska Vám pod nos podstrčím tip, jak si je užít ještě trošku jinak. No a Vy, kteří se ofrňujete, zkuste ještě chvíli zůstat. Třeba Vás nakonec nalákám na báječné ovesné sušenky.

Ovesné vločky jsou totiž společnice k pohledání. Mají parádní obsah živin, funkci zdroje energie plní na jedničku a navíc jsou lehce stravitelné. Když jim ráno dáme šanci, chytí se nás pevně okolo krku a budou nás velkou část dopoledne popohánět kupředu. To se někdy vážně hodí. Třeba v pondělí :)... A proto není od věci přihodit si je sem tam na talíř.

U nás doma jsou ovesné vločky pečené vařené. Tuze ráda si je během snídaně sypu do bílého jogurtu, nebo s nimi jásám nad polívkou, protože ji dokáží zahustit tak, jak to máme rádi. Naše vločky si výborně rozumí s karbanátky a taky se rozverně tetelí na pekáči, když v kuchyni voní domácí granola či müsli tyčinky. Lze je upravit na stovky způsobů, a to je jeden z dalších důvodů, proč je mám vždy po ruce.

Když Vás honí mlsná, ale bojujete s časem... a taky se svým předsevzetím, že nespořádáte každý večer tabulku čokolády na posezení, přichází ta pravá chvíle na ovesné sušenky. Stihnete je uplácat asi tak za 3,5 minuty a navíc si je můžete vymazlit k obrazu svému, tedy podle toho, jak veliká je ta mlsná, jež Vám číhá v patách. Základem jsou 2 suroviny, ovesné vločky a banán. Zbytek je dílem fantazie a chutí.

Je libo vlašský ořech? Kešu? Brusinky? Datle? Kokos? Mandle?

Cože?

Čokoládu? Rozinky? Namočené v rumu? Pro manžela?

Jasně!

Na 12 kusů ovesných sušenek potřebujeme:

- 200g ovesných vloček
- 2 zralé banány
- jakýkoliv další mls, který uspokojí mlsnou

Bánany si rozmačkáme na jemnou kaši a smícháme je s ovesnými vločkami. Hurá! Základ je hotov. Teď už jedeme každý na vlastní pěst. Mě přepadla chuť na sušenky úplně obyčejné a tak jsem si k nim přimíchala pouze 2 lžíce arašídového másla. Vy však můžete sypat, co hrdlo ráčí. Brusinky přidají šmrnc, čokoláda trošku toho štěstí, rumové rozinky úsměv na tváři manžela, no a vlašský ořech s medem, to je dokonalost. Málo sladké? Třtinový cukr, med, javorový a datlový sirup... experimentujte, nechte se unášet, a najděte si svou božskou kombinaci. Z té na pečící papír uplácejte malé kopečky a pečte je přibližně 15 minut na 160 stupňů.

A pak si užijte ovesný mls a výčitky nechte za dveřmi.

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024