teď a tady

ježíškova balící služba 23. prosinec 2015
Balíte dárky? A balíte rádi? Já tedy balím! Balím ráda! A snažím se balit poctivě :)... Balit poctivě, to není jen tak ledajaká věc. To chce v první řadě trpělivě hledat kouzelný balící materiál. Někdy se objeví jen tak, padne nám do oka na první dobrou. Jindy je to nekončící seriál pátrání, očekávání, zklamání, a v případě šťastného konce - veselého shledání. Mně tento rok do oka padlo více krasavců, nakonec se však dostalo pouze na 2 z nich. První balící pán je šedivý, posypaný vločkami (když už se ty vločky nesypnou z nebes). Ten druhý, ten je hrdým majitelem červených proužků, jež mu opravdu velmi lichotí.
Druhým krokem poctivého balení je najít kvalitní vázací materiál. Mně již několik let radost dělá přírodní provázek z lýka. Je zcela obyčejný, a to až tak, že jej jeho obyčejnost povyšuje na něco naprosto neobyčejného. A to mě na něm baví. Je nadčasový! Vsadím své nejoblíbenější boty na to, že bude "IN" i za 10 let. Lahodí oku! Minimálně tomu mému. Skvěle se s ním pracuje! Je to opravdu společník do nepohody. Udělá z obyčejného balíčku balíček hodný jednoho upřímného velikého povzdychu: "Ach"! Naučte se k tomu ještě vázat překrásnou mašli, aby ten Váš dáreček s nadšením našli, a máte vyhráno.
Ovládat nůžky jako střihoruký Edward a navázat zcela nelepivý vztah s lepící páskou, je třetím krokem poctivého balení. Ono je to pak šmik sem, šmik tam, lep sem, lep tam... a pořád dokola. Při šmikání na ostro je nenahraditelný odhad, kolik toho balícího papíru na konkrétní dárek šmiknout. Doporučuji Vám všem tedy pečlivě zapátrat v šuplíku svých předností, vloh a talentu, a zmíněný odhad, nebo cokoliv jemu podobného, najít. Přiměřený odhad totiž pomáhá zabalit dárky tak akorát, bojuje proti plýtvání těch našich balících krasavců, pomáhá dotáhnout krásu finálního dárku do nevídaných rozměrů a vytváří prostor pro obdivování vlastní šikovnosti :).
Jmenovky! Jmenovky, to je třešnička na balícím dortu. Dáte si s tím takovou práci a pak na tu krásu naškrábete propiskou jméno? Ne, ne, ne... Hlasuji pro svět, kterému vládnou jmenovky! Jsou totiž kouzelné. Jsou perlou dárku. Oslovují obdarovaného. Hrdě nesou jeho jméno. A podtrhují všechnu tu lásku, kterou jsme do balení vložili. U mě letos zvítězily tyto přírodní, které jsem si vykreslila bílým gelovým fixem. Fantazii se meze nekladou, pusťte se do toho!
A nakonec...
Balíte-li na zemi, stejně jako já, nezapomeňte na kvalitní sedavý materiál.
Já mám šarmantního, proužky posetého, přítele... a věřte mi, je k nezaplacení!
Tak ať se Vám dílo daří!
A pozor, aby Vás nakonec ten balící papír neošálil a nesbalil.
Je to prý velká koketa!

K.

galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024