teď a tady

2 kopečky, prosím! 28. červen 2016
Víkend.
Zmrzlina.
Víkend a zmrzlina.

Co si přát víc?
Snad ještě 1 kopeček.
A pak už nic.

Vlastně bychom to tady už dneska mohli zapíchnout, protože ty první 3 řádky nahoře jsou pro mě naprosto dokonalým příspěvkem. A věřte, že dokonalá byla i zmrzlina. A vůbec... celá neděle byla skvělá. Zmrzlinové neděle jsou totiž vždycky báječným zážitkem. Jsou svěží, veselé, chutnají létem a dětstvím. Pravda, od té doby, co jsem trošku povyrostla, se ze mě stala vybíravka vybíravá. Ta tam jsou doby, kdy jsem bez mrknutí oka ukázala na tu jednu jedinou, nejmodřejší nejmodrovatější zázrak jménem "Šmoulová". Vsadím nejoblíbenější boty na to, že jste na ni taky alespoň jednou jedinkrát prstem ukázali. Prostě proto, že byla modrá. A modrá je dobrá. A taky proto, že Šmoulové, to bylo něco. Když jsem tenkrát dostala k walkmanovi originální kazetu šmoulích hitů, minimálně jeden týden jsem se cítila jako největší vládkyně světa. Branný den byl prostě pecka :)

Nepřišla jsem však psát o Šmoulech. Ani o svém dávném walkmanovém já. Přišla jsem sypat slova o báječné zmrzlině. O zmrzlině, která láká tak lákavě, až z toho zrak přechází. O zmrzlině, která z Vás udělá nerozhodné vybíravky vybíravé, protože oči poletují z jednoho rohu do druhého a neumí si vybrat. O zmrzlině, která chemii nechává viset v šatníku a obléká se do čistých surovin. O zmrzlině, která voní poctivou prací. O zmrzlině, kterou si jednoduše zamilujete na první mls.

Až se někdy budete toulat Prahou, a probudíte se na Vinohradech, ptejte se na Slezskou ulici. Ptejte se na tu báječnou zmrzlinu. Ptejte se na Zmrzlináře. A až budete stát před pultem a vyhrajete boj s nerozhodným JÁ, užijte si to naplno. Nebojte se mlaskat a pět věhlasné ódy. Nebojte se zavřít oči a nechat se unášet na vlnách té čisté chuti. Nebojte se nenápadně zabořit lžičku do kelímku kamaráda, kamarádky, partnera, partnerky, manžela, manželky... prostě kohokoliv, koho si na ten mňam zážitek přibalíte s sebou.

A abyste si to užili ještě trošku víc, posílám Vám závěrem 2 rady.

Za prvé...
Kdyby Vás nerozhodnost u pultíku pokoušela moc dlouho, a z poza rohu by na Vás skočily obavy, zda-li je Váš výběr správná volba, chce to klid.
Špatná volba tady neexistuje.

Za druhé...
Odvažte se a nedržte se při zemi jako já a můj muž.
2 kopečky jsou totiž málo :)
Hrozně málo!

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024