teď a tady

posyp knedlík mákem 24. červenec 2016
Ovocné knedlíky patří k létu. Bez jediného zaváhání. Dělají jej hezčím, chutnějším a voňavějším. Ovoce létu prostě sluší, o tom žádná. A ovoce schované v knedlících nás baví. Všichni určitě moc dobře známe ty obalené v pořádné dávce cukru a vykoupané v másle. Mňam. Na tyhle cukrové kabátky a máslové kaluže, které dělají z knedlíků božský zážitek, jsou přebornice především babičky. V kuchyni udělají šup šup a za chvíli je na stole talíř plný dobrot. Chvíle nad talířem babiček jsou nenahraditelným kulinářským zážitkem, ale ať zvedne ruku ten, kdo z Vás si nikdy u babičky nemusel povolit knoflík u kalhot. Babičky prostě nešidí. V kuchyni nepodvádějí. Naopak. Mají poctivé ruce a proto i jídlo je vždycky vždycky vždycky poctivé.

I tyhle babičkovské chvilky však mohou být občas náročné. Babičky totiž neslyší na "jen trošku", nebo "menší porci, babi". U babiček je porce jenom jedna. Ta poctivá. A tak mám pro Vás tip, jak ty cukrové kabátky a máslové kaluže ošidit. Místo pro poctivé ovocné knedlíky si schovejte pro babičky a doma si zkuste udělat tuhle lehčí verzi. Je mnohem shovívavější k našim siluetám, ale pořád je tak dobrá, že to bohatě stačí na "boule za ušima".

Budete potřebovat bílý jogurt, mák a datlový sirup.

Věřím, že bílý jogurt a mák je k dispozici v každé umlsané domácnosti. Datlový sirup je k mání ve větších obchodech, zaručeně pak v obchůdcích se zdravou výživou. Protože datle obsahují vysoké množství přirozeného cukru, je datlový sirup výborným společníkem ke zdravějšímu slazení. Rozveselí palačinky, lívance, koláče, jogurty, kaše i saláty. Jeho využití je tak široké, že bychom jej mohli okamžitě pasovat na pána převleků. A proto se určitě přikláním k jedné lahvičce datlového sirupu do každé domácnosti. V obchodech seženete 350g lahvičku od 70 korun, ale vyrobit si jej můžete i doma. Stačí namočit datle přes noc a pak je s troškou vody rozmixovat do hladkého sirupu.

Až budete mít každý svou lahvičku, povím Vám, jak datlový sirup čaruje s banánovým chlebíčkem.
Teď však hurá na knedlíky.

Užijte si je!

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024