teď a tady

1 rok mámou 2. leden 2019
1 ROK a kousek mámou.
1 celý ROK.

Věříte tomu? Já ne.
Ale je to tak.

Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí.

Loni jsme na Nový rok s Amiškou v Podolí čekaly na tatínka a propouštěcí zprávu, letos jsem si užila Novoroční procházku s nespoutanou holčičkou, naší užvatlanou královnou, která během jízdy posílá úsměvy na všechny strany, láduje se křupkami nebo ovocem, miluje sýr, s oporou si vykračuje jako "paní starostová", na pejska dělá "hauhauhau" a rozdává oslintané pusinky.

Jeden jediný ROK stačí tomu prťavému miminku k tomu, aby se z něj vylouplo stvoření, které s jiskrou v oku, a odvahou sobě vlastní, objevuje svět, a všechno, co tenhle svět přináší na dlani. Jeden jediný ROK. Pokud jsem Vám minule psala o tom, že nám dny v kalendáři utíkají nějak moc rychle, a naše holka by s přehledem strčila do kapsy od šatů i Kobru 11, nechtějte vědět, jakou rychlostí se u nás objevuje svět nyní. Od té chvíle, co se našich 8 a půl zubů z Karlína postavilo na ty svoje dvě roztančené nožky, tancuje se u nás tak rychlou polkou, že by i Zdeněk Chlopčík kulil oči... :)

Máme za sebou nejrychlejší, nejnáročnější, ale nejkrásnější a nejSMYSLuplnější ROK.

Rok s madam, která více bdí, než spí, která by mohla vyučovat semináře o tvrdohlavosti a vztekání se, která by na olympiádě excelovala ve vrhu jídlem, která by s přehledem prodala 10 kilo vášně k ovladačům a kabelům všeho druhu, která ve vaně neposedí ani 2 minuty, a dělá si z kachliček horolezeckou stěnu, která v obchodě hází očka na každého vousatého pána (ale nejvíc na taťku:)), kterou více než hračky zajímají mističky, vařečky, víčka, ponožky a svícen z Jysku :D, která nás straší lépe, než zombíci v The Walking Dead, a která rozmačká rajče pouhým pohledem.

Naší madam, která má ve svých překrásných modrých očích onen celý neprobádaný svět.

Já vím, že to bude znít jako klišé, ale je mi to vlastně úplně jedno.
Tahle láska se totiž nedá změřit.

Tahle láska se rozpíná do všech koutů světa, a to tak, že se její konečky prstů nakonec dotknou sebe navzájem.
A v tomhle jednom doteku najdete úplně všechno.

Nikdy v životě jsem v sobě nenosila tolik otazníků, chaosu, nepořádku, únavy či bezradnosti, ale také jsem nikdy nebyla šťastnější.

Naše milovaná rozverná Amélie.

Je to s TEBOU někdy o všechny nervy světa, ale neměnili bychom na TOBĚ ani ten nejprťavější kousek. Když jsi se narodila, napsala jsem, že jsi doposud tím nejkrásnějším a nejčistším odrazem lásky, kterou vůči sobě s tatínkem chováme...

...platí to do posledního písmenka!

Zůstaň SVÁ.
Zůstaň NAŠE.

A zdraví s láskou ať Tě pevně drží za ruku.

máma&táta
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024