teď a tady

cuketová polévka 1. září 2017
Poctivá polévka je vždycky dobrým nápadem.

A protože teď na každém rohu potkáte cuketu, tak se necukejte a uvařte si se mnou tuhle báječnou cuketovou. Recept mi podstrčila moje maminka, je to takový ten rychlý, díky kterému se za 20 minut servíruje. Ty já mám všeobecně moc ráda, nekradou totiž tolik volného času a rychle zahání hlad. To je, ruku na srdce, občas prostě k nezaplacení.
Na báječnou cuketovou polévku potřebujeme:

- 1x větší cuketa
- 1x cibule
- olej
- vývar
- sůl
- pepř
- hrst petrželky
- smetana

Teď velmi rychlý proces... na oleji si dozlatova osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme oloupanou, vydlabanou a na kostičky nakrájenou cuketu, zasypeme solí a pepřem, chvíli restujeme. Poté přilijeme vývar a necháme cca 10-15 minut probublávat a vařit. Tyčovým mixérem si směs cibule a cukety rozmixujeme, zalijeme smetanou, dochutíme solí, pepřem, a ještě chvíli necháme na mírném stupni vařit. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a dozdobíme dle libosti.

Já jsem polévku rozveselila krutony a osmaženou libovou šunkou, výborně však poslouží třeba i parmezán, směs zeleninového koření, kvalitní olej nebo zakysaná smetana. Fantazie, to je to nejcennější koření, a tak si tuhle polévku vypolévkujte k obrazu svému.

Dobrou chuť a krásný zbytek cuketou provoněného léta.

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024