teď a tady

za hebké ruce! 11. leden 2016
Vy, co se tady se mnou potkáváte pravidelně, už víte, že opravdovou bílou zimu miluji. Kdo ji ale nemiluje, jsou moje ruce. Ty hérečky si totiž s prvním mrazem začnou hrát na přecitlivělé ukňourané packy, a místo toho, aby hýřily svěžím mládím, kůže pne, schne, praská, bolí...

Je to takové moje zimní deja vu. Pokud Vás mráz takhle také trápí, jistě mi dáte za pravdu, že to není žádný med, tahle herecká tragédie. Za tu dobu, co se však o mě zmíněný mrazivý scénář pokouší, jsem stačila poskládat armádu hrdinů, kteří se mnou každičkou zimu odhodlaně táhnou do boje za hebké ruce! Pokud by se Vám nějaký ten hrdina šikl, teď zaručeně neodcházejte. Přehlídka mých vyvolených právě začíná...

L'occitane s Bambuckým máslem / 150 ml
Tento hrdina slibuje 20% bambuckého másla a maximální ochranu před suchou pokožkou. Za mě plní misi na výbornou. Krém je velmi hutný, ale rychle se vstřebává a nezanechává mastný film. Ruce jsou mrknutím oka vláčné a hydratované, uleví od suché a pnoucí pokožky. Pocit úlevy u mě přetrvává poměrně dlouho, takže to není ten druh krému, kterým se musíte mazat každou chvíli - naopak. Příjemně a nevtíravě voní. Cena je vyšší, ale balení 150 ml mi vydrží přibližně rok, takže pokud Vám padne do oka, je to investice, která určitě stojí za to. K obalu se vyjadřovat nebudu, kdo mě zná, ví, že jsem zlatý důl pro marketery... :)

Weleda Coldcream / 30 ml
Švýcarský zástupce je druhým hrdinou v pořadí. Rovněž se odhodlaně prezentuje jako ochránce před suchou pokožkou. Coldcream je tvořen čistými esenciálními oleji a včelím voskem, ve vůni se nejvíce prolíná olej růžový. Osobně v kosmetice vůni růží nevyhledávám, ale zde mi vůbec nevadí. Naopak, je jemná a příjemná. Krém zanechává na rukou lehký film a také v mžiku hydratuje a ulevuje od pnutí. Vzhledem k malému balení je bezvadným společníkem do kabelky i do kapsy od kabátu, takže pokud bez něj nemůžete žít, tak prostě nemusíte! A co víc, je to hrdý nositel certifikátu NATRUE, tedy obsahuje pouze čistě přírodní suroviny. Syntetické konzervanty, barviva a další nezbedníky tady nehledejte.

Mary Kay Satin Hands mini set
Tato pidi sada bez parfemace obsahuje rovnou 3 hrdiny, kteří si stojí bok po boku v boji za hebké ruce.
1. změkčující krém / 11 g
2. peeling / 56 g
3. hydratační krém / 21 g
Třífázový systém od Mary Kay slibuje, že se budou Vaše ruce cítit jako v bavlnce, a že budou na dotek jemné a hebké tak, až jim nikdo neodolá. Postup je jednoduchý... nejdříve vmasírujete do pokožky změkčující krém, poté na vlhké ruce nanesete peeling, který pošle do věčných lovišť veškeré odumřelé buňky, a ruce opláchnete. V poslední fázi nanesete hydratační krém, kterým malou bitvu s pnoucí pokožkou završíte. Já jsem si z těchto tří mušketýrů nejvíce zamilovala peeling, ruce jsou po něm opravdu božsky jemné, to peelingové šílenství má hold něco do sebe. Pidi velikost z těchto bojovníků navíc dělá skvělé spolucestovatele.
Burt's Bees - Hand Salve - a farmer's friend / 85 g
A je tady 100% přírodní pomazánka na ruce, která byla vyrobena pro suché a namáhané pacičky, aby je kombinací přírodních olejů, bylinek a včelího vosku rozněžnila, jak nejlépe umí. Konzistencí připomíná klasickou vazelínu a voní po bylinkách, doporučuji tedy všemi deseti rovněž všem mužům, kteří touží hladit tváře svých milých dam dlaněmi hebkými jako pírko, a to bez toho, aniž by kolem nich tancovala vůně růží či levandule. Žádný strach, tato plechovka se postará o to, aby byly Vaše dlaně neodolatelné, a mužnost zůstala trvale zachována! Všem Vám také slibuji, že kromě bylinek dostanete navíc půl kila jemnosti a hydratace. Já si touto pomazánkou hýčkám nejen ruce, ale také tvrdší kůži na loktech a patách, no a co si budeme povídat, kdyby to šlo, nejraději bych si ji namazala i na chleba! Miluji onu bylinkovou vůni, ve které se mísí něco hrozně klidného, příjemného a relaxačního. Pokud jste babky bylinářky, jako já, najdete s tímto malým zázrakem kus nebe na zemi. Vy z Vás, kteří si na bylinky naopak nepotrpíte, rychle pryč. Vůně je to opravdu omamná. Závěrem zpráva pro milovníky zvířat - No Animal Testing!

Burt's Bees - Beeswax Hand Creme - Almond Milk / 57 g
A nyní, nechť zpozorní všichni milovníci marcipánu. Druhý zástupce z americké přírodní party je totiž koketa namíchaná z mandlového mléka a včelího vosku. Roztomilý obal Vám nedá spát a vůně mandlí už vůbec ne. Ach, ta vůně. Ta tedy opravdu je. Kromě toho, že hutný krém provoní Vaše ruce marcipánem, zláká je mrknutím oka na cestu protkanou jemností a hydratací. Je mastnější a dává si trošku na čas, než se vstřebá, ale já jsem si jej i tak zamilovala. Pokožka je mávnutím proutku hydratovaná, uleví se od pnutí, zmizí suchá místa. Navíc je tento mandlový zázrak ve skleničce opět složen z čistě přírodních ingrediencí, takže stále jedeme na vlně "100% Natural"! A samozřejmě - No Animal Testing.

Burt's Bees - Lemon Butter Cuticle Creme / 17 g
Když už jsem Vás pozvala do téhle přírodní rodinky, neodpustím si poslat kapku lásky a péče našim nehtům a kůžičce kolem nich. Malá kulatá plechovka ukrývá ty nejbáječnější přírodní suroviny. Olej z mandlí a kakaových semínek se postará o to, aby byla nehtová kůžička jemnější, a vitamín E bude ruku v ruce se slunečnicovým olejem pracovat na tom, aby nám narostly překrásné pevné nehty, za které se žádná dáma stydět nebude. Konzistencí krém připomíná vazelínu a voní po citrónu. Já si užívám citrónovou chvilku večer, než skočím do peřin. Rozpustile potom mávám manželovi prsty před obličejem, a předvádím se, jak krásně to voním. Zkuste doma ty své krasavce také ošálit, a uvidíte, že nakonec ošálíte i slabé lámající se nehty a tvrdou kůži kolem nich.

Purity Vision - Bio Kokosový olej / 300 ml
A závěr nám voní po kokosu. Přehlídku statečných bojovníků uzavírá za studena lisovaný kokosový olej, který je od dávných věků znám jako blahodárný. Lisováním za studena si olej zachovává všechny vitamíny a antioxidační látky, které z něj dělají skvělého přítele. Přítel je to navíc všestranný. Kromě toho, že bude urputně pečovat o Vaše utrápené ruce, můžete s ním hýčkat celé tělo, pleť i vlasy. Ohromného svůdníka z něj uděláte při masáži a pokud by to náhodou nevyšlo, zaručeně se stane mistrem svádění v kuchyni. Pokud ještě skleničku kokosového oleje nevlastníte, určitě se po něm poohlédněte. Krásně hydratuje a regeneruje, ulevuje od pnutí a navíc prý zpomaluje proce stárnutí. A tomu já tedy říkám ARGUMENT s velikým A!
A Vy už máte svého hrdinu?

Já ANO!
Je to můj MUŽ!
Ale tihleti štramáci mu v zimě šlapou na paty... :)

K.
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024