teď a tady

vítej, vánoční nálado 10. prosinec 2018
Vítej, vánoční nálado.

Snad se u nás na chvilinku ohřeješ.

Letos nebyl prostor pro adventního hrdinu. S výzdobou jsme totiž s Amiškou nezačaly za 5 minut dvanáct, ale rovnou 5 minut po dvanácté. Stavba domečku si nečekaně vyžádala více času a pozornosti, než jsem plánovala, tedy jsme se do Karlína po 14 dnech vrátili až první adventní neděli. V kufru od auta jsem si sice vezla zelený věneček, který jsem si ještě před odjezdem do Prahy u mamky a taťky v garáži stihla umotat, pozdní příjezd a Amiščina nevolnost však nakonec umotala mě, a tak jsem neskočila na vánoční výzdobu, ale rovnou do peřin.

Nakonec jsme spolu však všichni tři překonali jak únavu a závod s časem, tak první nešťastný kočárkový karambol, a ke konci týdne to u nás už začalo vonět blížícími se svátky. Královnou tohoto věnečku měla být cesmína, ve finále to u mě ale zase vyhrála jemnost. Zdobí nám jej tedy eukalyptus, nevěstin závoj a modřínové šišky, které jsem nasbírala na procházce s Amiškou. Původně měl tenhle vánoční štramák putovat na vchodové dveře, pro fotku jsem si jej ovšem zavěsila na tenhle prázdný rám obrazu, a už jsem jej tam nechala. Tak nějak mám pocit, že tam prostě padne jako hrnec... víte kam... :)
Adventní "věnec" opět v minimalistické sestavě. Oblíbený tác, pár svícnů, dlouhé svíčky, věneček z šišek a větvička cesmíny. Nic víc, nic míň. Pořád ta stará ohraná písnička, já vím, když mě tahle stará dobrá ohraná jednoduchost nepřestává bavit, stejně jako papírové hvězdy. Ty všechna roční období čekaly na svoji chvilku. Poskládala jsem si je asi 3 roky nazpět a od té doby jsou stálicí naší výzdoby.

Zkoušeli jste je také?

V krabici na nás čekají ještě dřevěné domečky, ručně šité ozdoby a kupa šišek. Místečko jim s Amélií zkusíme najít tento týden, pak Vám opět pošleme pár obrázků. To víte, není to jen tak, dekoratérské žezlo už v ruce nedržím sama. Mám k ruce pomocníčka. Pracuje extrémně rychle a osobitě, radost pohledět, jen ještě musíme sladit naše představy o konečném výsledku. Zatím u naší malé koblihy platí "čím víc pruhů, tím víc adidas" :)), věřím však, že brzy přijde na tu známou a vele-jednoduchou myšlenku, že...

...méně je někdy více.

Posíláme Vám poklidné adventní dny.

K&A
galerie
komentáře
Přidat komentář
více slov
Sním, bydlím, vařím, tvořím, myslím, miluji a žiji.
Vítejte v mém světě!
Teď a tady!
napiš
sleduj
teď a tady 2024